Најновије

УКРАЈИНА И РУСИЈА ДВА МЕСЕЦА ТАЈНО ПРЕГОВАРАЛЕ: Нешто чудно се догодило у последњи моменат!

Турска је два месеца водила преговоре са Украјином и Русијом о споразуму за осигуравање безбедности пловидбе у Црном мору, али је Кијев одустао од њих, саопштио је Ројтерс, позивајуц́и се на изворе.

Како се наводи, Уједињене нације су подстакле стране на преговоре, а Анкара је деловала као посредник. Украјина је пристала да председник Турске Реџеп Тајип Ердоган 30. марта објави да је споразум закључен, али је онда у последњи моменат одустала. Истиче се да нису познати разлози Кијева за доношење такве одлуке.
Према тексту нацрта споразума у који је Ројтерс имао увид, стране су се биле обавезале да ц́е пружити безбедносне гаранције трговачким бродовима у Црном мору, да их нец́е гађати или претресати ако не превозе војни терет.

Подсец́амо, Ердоган је крајем фебруара саопштио да је неопходно да се закључи споразум о осигуравању безбедности комерцијалне пловидбе у Црном мору. Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Вершињин је, коментаришуц́и Ердоганову иницијативу, истакао да она није повезана са споразумом о житу.

ТАЈНИ ПЛАН ПУТИНА ЗА ИРАН И ИЗРАЕЛ: Ово одлучио да уради!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202404300108178ed40cf9