Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈНИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРИО УКРАЈИНЦЕ: Кијев никада неће вратити Донбас, чак ни уз помоћ САД, разлог је врло јасан!

Израелски политиколог Јаков Кедми говорио је о грађанском рату у Украјини, који је избио 2014. године, а такође је објаснио зашто Кијев, ни под каквим условима, не треба да се нада повратку Донбаса.

Украјинска војска (Фото: mil.gov.ua)

Кедми је подсетио да Доњецка (ДНР) и Луганска Народна Република (ЛНР) нису подржале државни удар који се догодио у Кијеву и нису прихватиле нову идеологију Украјине, што је довело до избијања непријатељстава у земљи.

ЛНР и ДНР, без помоћи Русије, одбранили су своје право на независност од кијевских власти. Кедми је објаснио зашто Украјина неће вратити Донбас, чак ни уз помоћ Сједињених Држава.

Луганска и Доњецка Народна Република показале су да су спремне да бране своје право на самоопредељење и да се локално становништво никада неће покорити Кијеву.

Према политикологу, управо због тога Украјина неће моћи да врати ову територију. Чак ни потенцијална помоћ САД-а неће променити ситуацију.

Становништво ових република не жели да се подреди Украјини, не жели да буде део ње. Они неће да се "помире" са људима који су их бомбардовали шест година. Какав идиот треба да будете да бисте помислили да је тако нешто могуће? Или у Кијеву, према пољско-украјинској традицији, мисле да ће Американци помоћи, да ће присилити Русију да им нареди да се врате у нацистичку Украјину? То неће бити никад - објаснио је Кедми.

Погледајте ОВДЕ снимак како је америчко војно возило покушало да пробије руску блокаду!

 

Извор: borba.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube