Најновије

САМ ВРХ ДРЖАВЕ ИМ ЈЕ ЗАТРОВАН АМЕРИЧКИМ УТИЦАЈЕМ: Лов на шпијуне ЦИА, завршава се егзекуцијом!

Техеран је погубио бившег службеника иранског министарства одбране због оптужби за наводну шпијунажу Централне обавештајне агенције САД-а (ЦИА), изјавио је у уторак гласноговорник правосуђа Голамхосеин Есмаеили.

Иран (Фото: РИА)

Казна против Резе Асгари, пензионисаног запосленика у ваздухопловном сектору министарства, извршена је прошле недеље, рекао је Есмаеили, а преноси новинска агенција Мизан Онлајн, која прати правосудне послове. Док је наводно радио за ЦИА, Асгари је предао информације о иранским ракетама.

Смртна казна против Махмуда Моусавија Мајда, оптуженог за преношење информација о иранском војном заповеднику Касем Солеиманију, који је 3. јануара убијен у америчком ваздушном нападу, још није извршена, изјавио је портпарол.

Поред ове двојице оптужених, још три особе су осуђене на смрт због немира који су претрпели у новембру 2019. године, рекао је Есмаеили.

"Информација да су казне потврђене тачна је", напоменуо је портпарол.

Након њиховог притвора власти су пронашле видео записе о подметању експлозија код банке и јавних превоза, рекао је Есмаеили и додао да су оптужени те досијее послали у "међународне вести".

Међутим, званична државна новинска агенција ИРНА известила је да су њих двојица ухапшени на месту оружане пљачке.

Средином новембра су у неколико иранских провинција избили протести због одлуке владе да изненада повећа цене гаса и уведе квоте за то. Неки од њих претворили су се у насиље и резултирали жртвама демонстраната и службеника сигурности. 

Након ових догађаја, амерички Стејт Департмент саопштио је да је у немирима погинуло више од хиљаду људи, међутим, Техеран је одбацио те тврдње и рекао након шест месеци да је број жртава преко 220.

Према речима председника Хасан Роханија, демонстрације су организирале САД и Израел како би поткопале националну сигурност Ирана.

Чега се Русија уплашила и зашто убрзава темпо развоја бомбардера ПАК ДА прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube