Најновије

ДОВЛАЧЕ СВЕ ШТО МОГУ ПРЕД СИРТ: Спрема се битка свих битака, Турци наоружавају Триполи, Хафтар се брани совјетским системима (ФОТО)

Турски медији тврде да је та земља доставила у Либиију, као помоћ тзв. Влади у Триполију, ракетне лансере Т-122 који су одмах распоређени на фронту код Сирта.

Тестирање Термита (Фото: Твитер)

Снаге из Триполија, подржане Турском планирају освајање Сирта и Ал Јафре који су сада у рукама Либијске националне армије генерала Хафиза Хафтра.

Лансери Т-122 имају домет 40 километара.

Последњих дана да турска теретна авиона слетели су на војне аеродроме које контролишу снаге из Триполија. Истовремено наставља се мобилизација снага за напад на Сирт.

Са друге стране ЛНА има подршку Египта који је запретио да ће ући војно у Либију ако снаге из Триполија покушају да пробију фронт Сирт-Ал Јафра.

Са друге стране појавиле су се фотографије на којима ЛНА тестира совјетске системе П-15 Термит намењене погађању циљева на води.

Ови системи имају домет од 35 до 80 километара у зависности од верзије. Либијска морнарица имала је велике количине ових система пре пада Гадафија, а након устанка они су у великом броју завршила у рукама побуњеника.

Системи Термит би могли да буду велика претња турским бродовима који снабдевају и дају подршку снагама у Триполију.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји