Најновије

НАЈВЕЋА ИСПОРУКА ТЕРОРИСТА ЈЕ ЗАПОЧЕТА: Турска шаље 2 500 обучених џихадиста да остваре османско проширење!

Турске власти наводно су пребациле преко 2.500 припадника Исламске Државе (ИД) из Сирије у Либију, тврди нови извештај Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР).

Исламска Држава (Фото: Јутјуб)

“По налогу турске владе, турска обавештајна служба пребацила је џихадисте и припаднике ИД-а различитих националности, из Сирије у Либију у последњих неколико месеци. Према статистикама СОХР-а, турска обавештајна служба пребацила је преко 2.500 припадника ИД-а тунижанског порекла у Либију из Сирије”, наводe из опсерваторије.

Извештај СОХР-а каже да су њихови извори пре неколико дана сазнали да су турске власти послале нову групу бораца џихада у Либију, како би се придружиле војним операцијама на страни Владе националног споразума (ГНА).

СОХР је изјавио да је укупан број регрута који су стигли у Либију сада порастао на 16.000, укључујући 340 деце млађе од 18 година.

Они су истакли да се од 16.000 регрута, “5.600 се вратило у Сирију након што су одслужили обавезе из уговора и постали чланови. У међувремену, Турска наставља да регрутује више плаћеника које тренира на својој територији. "

Крајем децембра 2019. новинска агенција Блумберг известила је да је Турска слала сиријске плаћенике у Либију да помогну Влади националног споразума (ГНА) са седиштем у Триполију против Либијске националне армије (ЛНА).

Плаћеницима је наводно понуђено 2.500 америчких долара месечно како би помогли снагама ГНА да победе ЛНА, који је у то време улазио у северне четврти либијске престонице.

Да ли Египат улази у рат и да ли ће Либија бити подељена на два дела, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји