Најновије

ТРОН ОДБРАНЕ ПРИПАДА ЊИМА! РУСКИ ПВО КОНТРОЛИШЕ ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА? Панцир-С решава све у секунди! (ВИДЕО)

Руски системи за противваздушну одбрану Панцир-С добили су јединствене аутоматизоване системе контроле који им омогућавају да открију, класификују и делују по мети без интервенције оператера.

Панцир С (Фото: mil.ru)

Развијени алгоритми у тренутку одређују важност објеката и уређују редослед њиховог уништавања, у зависности од опасности коју представљају. Ово је неопходно за борбу против тренутних претњи у данашњој брзој борби, кад се све одлучује у неколико секунди. Нове могућности, према мишљењу стручњака, не само да ће значајно повећати ефикасност комплекса, већ ће уштедети и скупе пројектиле.

- Дивизије и батерије система за противавионске ракетне системе Панцир-С могу сада да делују потпуно аутономно - рекли су извори из Министарству одбране у војно-индустријском комплексу.

Нови аутоматизовани систем контроле у ​​документима је означен као "онај који има знакове вештачке интелигенције".

Његов софтвер узима у обзир тактичку ситуацију, локацију циљева, степен њихове опасности, друге параметре и бира оптималну тактику за одбијање напада. Под њеном контролом батерије могу ефикасно да штите једна другу топовском и ракетном ватром.

- Савремене противваздушне борбе се дешавају пребрзо, о свему одлучују секунде, а људске могућности су, нажалост, ограничене. Са масовним ваздушним нападом, заповедник нема времена за анализу ситуације, посебно ако напад долази из различитих праваца - објаснио је бивши начелник противваздушних ракетних снага Руског ваздухопловства.

Генерал потпуковник Александар Горков је рекао: "У овом случају командант треба да помогне рачунарској опреми комплекса. Израђени су посебни алгоритми и створени су програми који могу тренутно да одреде важност циљева и израчунају редослед њиховог уништавања, у зависности од опасности коју представљају."

- Нове могућности не само да ће значајно повећати ефикасност комплекса, већ ће омогућити и компетентно и економично коришћење његове муниције - закључио је генерал.

Србија прва по броју новозаражених у Европи! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји