Најновије

ТУРСКО-АЗЕРБЕЈЏАНСКИ ОРАО ИСПРУЖИО КАНЏЕ НАД КАВКАЗОМ! Ердоган послао авионе, док је јерменска војска у пуној приправности! (ФОТО)

Турски борбени авиони Ф-16 стигли су у Азербејџан да би учествовали у заједничким копненим и ваздушним вежбама две земаљe.

Турски авион (Фото: tsk.tr)

Турски борци примљени су током војне церемоније пре учешћа у ваздушним вежбама између две земаљe које носе назив „Турско-азербејџански орао 2020“, пренела је новинска агенција Анадолу.

Ове вежбе привукле су пажњу суседне Јерменије, пошто је ово Министарство одбране известило да су своје оружане снаге ставиле у велику приправност.

У понедељак је азербејџанско Министарство одбране издало саопштење у коме је објавило да спроводи заједничке војне вежбе са Турском, почев 29. јула и завршавају 10. августа.

"Према споразуму о војној сарадњи између Азербејџана и Републике Турске, а према годишњем плану, одвијаће се велике заједничке тактичке вежбе између двеју земаља уз учешће копнених и ваздухопловних снага." Министарство одбране Азербејџана наводи у изјави.

У саопштењу се додаје: "Вежбе ће осим ратних авиона Турске и Азербејџана укључивати и особље, оклопна возила, артиљерију и минобацаче."

Нове вежбе долазе само две недеље након избијања сукоб јерменских и азербејџанских снага, услед чега је убијено 18 људи.

Убијен шеф обавештајаца ИД-а у Авганистану! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји