Најновије

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Масовна повлачења америчких трупа са ратишта!

Портпарол Заједничке оперативне команде Ирака, генерал-мајор Тахсин Ал-Хафаји, најавио је у петак повлачење прве серије америчких снага из Ирака, према споразуму са Вашингтоном.

Америчка војска. (Фото: army.mil)

Ал-Хафаји је рекао да америчке снаге у Ираку нису борбене јединице, додајући: „Имамо само оне који испуњавају подршку за ваздушне ударе у циљу гађања остатака ИД-а, као и логистичке и саветодавне.“

„Данас су америчке снаге почеле да се повлаче и њихов број је 500, који су објављени у складу са споразумом између Багдада и Вашингтона.“, рекао је.

Портпарол Заједничке оперативне команде Ирака приметио је да ће се „повлачење америчких снага из Ирака догодити у врло кратком року, према распореду између Ирака и Сједињених Држава, и према одређеном времену“.

Ирачки министар иностраних послова Фуад Хусејин открио је прошле среде да су Багдад и Вашингтон постигли споразум о повлачењу 500 америчких војника из Ирака, након разговора који су се одвијали током телефонског позива врховног команданта оружаних снага, премијера Мустафе Ал-Каземи, и амерички државни секретар Мике Помпео.

Хусејин је најавио да ће укупан број америчких снага у Ираку бити смањен на 2.500 војника, истичући да преостале снаге нису борбене јединице, те да ће ирачка влада наставити да координира са америчком администрацијом, посебно на пољу обавештајних послова, војни савет и обука трупа.

Нови вршилац дужности америчког министра одбране, Кристофер Милер, изразио је намеру да убрза повлачење америчких снага из Авганистана и Блиског истока, рекавши: „Дошло је време за повратак у домовину. Сви ратови морају да се заврше “, у својој првој поруци америчким оружаним снагама.

Макрон на ћирилици изразио најдубље саосећање због смрти патријарха Иринеја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube