Најновије

ОРУЖЈЕ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ: Русија развија нови ракетни систем који ће заменити и моћни Искандер!

Русија је поставила научну основу за ново оружје које ће заменити тактички ракетни систем Искандер, изјавио је у четвртак руски ракетни и артиљеријски генерал-потпуковник Михаил Матвејевски у интервјуу за новине Руска газета.

Искандер (Фото: mil.ru)

„Искандер-М ће дуго времена испуњавати савремене захтеве и остаће основно оружје за ракетне снаге и артиљерију најмање до 2030. године. Што се тиче будућег оружја, можемо рећи да је данас већ доступна прилично значајна научна основа за његов развој “, рекао је генерал.

Тактички ракетни систем Искандер-М јединствен је и његов надограђени потенцијал „искоришћен је за мање од половине“, нагласио је он.

Русија тренутно изводи научни рад на концепту напредног ракетног артиљеријског наоружања. Истовремено се улажу напори за унапређење способности постојећих система наоружања.

Данас руске артиљеријске трупе добијају надограђене ракетне системе вишекалибарског лансирања Торнадо-Г и модернизоване лансере Торнадо-С, рекао је генерал.

Тактички ракетни систем Искандер-М намењен је за гађање противничких циљева на домету до 500 км: ракетне бацаче, ракетне системе, артиљерију великог домета, авионе и хеликоптере на аеродромима, командна места и комуникацијске центре.

Шта НАТО ради у источној Европи, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји