Најновије

ПРИМЕЋЕНЕ ВЕЛИКЕ ТУРСКЕ СНАГЕ: Спремају завршни напад, убијен командант, артиљерија грми нон-стоп (ФОТО/ВИДЕО)

Командант Сиријских демократских снага (СДФ), које подржавају САД, погинуо је у турском нападу дроном у северној Раки. Према опозиционим активистима, командант, познат као Хасан Нидал Сулејман, убијен је у удару дрона који је циљао град Ајн Иса.

Турски авиони (Фото: flickr. com)

Курдски сиријски извори признали су да је Сулејман, пореклом из северне покрајине ал-Хасака, убијен. Међутим, нису изнели никакве детаље о нападу.

Дана 21. новембра турска артиљерија је гранатирала Ајн Ису, где се налази центар руске војне полиције и неколико позиција Сиријске арапске војске (САА). У гранатирању није било погинулих.

Раније прошле недеље, новинска агенција "Хевар" и Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) открили су да турске снаге граде нову војну базу у близини Ајн Иса.

Нова база гради се у близини града Саида, северно од Ајн Исе. Град гледа на аутопут М-4 који повезује Хасаку, Раку и Алеп на североистоку Сирије.

Недавни покрети у близини Ајн Иса указују на то да Турска можда планира да предузме акцију против курдских снага у граду.

Ово би било велико кршење споразума Анкаре о североисточној Сирији са Русијом и САД.

Необјављени интервију епископа Артемија прочитајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube