Најновије

РУСИЈА И ИРАК ПОТВРДИЛИ ВОЈНО-ТЕХНИЧКУ САРАДЊУ: Лавров посаветовао САД да се не упуштају у нове авантуре

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров сматра важним да америчко руководство настави да избегава „авантуре“ на Блиском истоку, које представљају претњу читавом региону.

Лавров и Хусеин (Фото: Министарство спољних послова Русије)

„Интервенције САД и њихових савезника у Ираку, Сирији и Либији нису побољшале живот ни у једној од ових земаља. Створиле су само проблеме које су грађани ових земаља, политичари и владе сада присиљени да превазиђу“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре након разговора са ирачким колегом Фуадом Хусеином.

„Наравно, од суштинске је важности да од сада америчко руководство избегава такве иностране авантуре, посебно оне које представљају озбиљне претње читавом региону“, нагласио је руски министар спољних послова.

Лавров је потврдио да не постоји алтернатива политичком решењу, а дијалог треба наставити као начин за решавање свих криза на Блиском истоку, посебно у Сирији.

Лавров је истакао да ће Русија и Ирак наставити сарадњу у свим областима, пре свега у енергетској и војно-техничкој, као и у борби против међународног тероризма.

Како Хафтар користи руско наоружање у Либији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube