Најновије

КОЛИКО ЈЕ АМЕРИЧКИ ЏАВЕЛИН ОПАСАН ЗА РУСКЕ ТЕНКОВЕ? Ево шта кажу у Ростеху

Руски комплекс активне заштите тенкова „Арена-М“ способан је да пресретне америчке ракете Џавелин и израелски Спајк, рекао је индустријски директорфабрике наоружања руске државне корпорације „Ростех“ Бекхан Оздојев у интервјуу за РИА Новости.

Џавелин (Фото: Национална гарда Минесоте)

"Комплекс (" Арена-М ") изграђен је на савременој елементној бази, његове тактичке и техничке карактеристике су знатно повећане. Способан је да погађа муницију која лети из било ког правца. Његове могућности су толико високе да може да пресретне све савремене противтенковске навођене ракете, укључујући чувене Џавелин и Спајк, који нападају одозго“, рекао је он.

Оздојев је приметио да су најновије војне акције у Сирији поново покренуле питања повећања животног века тенкова на бојном пољу.

"По нашем мишљењу, које сада деле не само руски, већ и страни стручњаци, овај проблем се не може решити без активне заштите. Системи активне заштите користиће се не само за заштиту оклопних возила, већ и других возила", рекао је извор Оздојев.

Америчка администрација је 2017. одобрила испоруку наоружања Кијеву, укључујући преносне противтенковске ракетне системе Џавелин. Претходна администрација Барака Обаме одбила је то да учини, упркос поновљеним захтевима украјинске стране.

Куда су кренули амерички војни бродови, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube