Најновије

МАЂАРСКА ЋЕ КОМАНДОВАТИ НА КОСМЕТУ: Постављају свог генерала на чело КФОР-а

Мађарски бригадни генерал Ференц Кајари преузеће у новембру команду над Кфором на Косову од италијанског колеге Франка Федеричија а то ће бити први пут да на челу те међународне мисије буде официр из једне државе региона.

Мађарска војска (Фото: Јутјуб)

Како наводи портал Балканска безбедносна мрежа, Кајари важи за искусног обавештајног официра са дугогодишњим искуством у мировним мисијама, а предвиђено је да на челу Кфора остане до новембра 2022. године.

Под Кајаријевом командом у Кфору биће и мађарски Тактички резервни батаљон који се сматра кључном интервентном снагом за заштиту становништа и спречавање евентуалног насиља какво се догодило 2004. године. Мађарски контигент са 432 војника трећи је по величини у Кфору, одмах иза САД и Италије.

„Кајари је већ био ангажован на задацима на Балкану. Током 1996. био је официр за везу мађарског контигента при мировним снагама ИФОР у Босни у Херцеговини, 2004. је био саветник ЕУ у Дарфуру, служио је у мисији ИСАФ у Авганистану и у НАТО команди у Норфолку у Вирџинији”, додаје се у тексту.

Може ли доћи до сукоба због Космета, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји