Најновије

УСПЕШНО ЗАВРШЕНО ИСПИТИВАЊЕ! Русија открила карактеристике система за рано упозорење на ракетни напад (ВИДЕО)

Руски систем за упозорење на ракетни напад (ЕВС) способан је да открије и прати хиперсонична лансирања ракета и да утврди које мете представљају претњу, рекао је Сергеј Боев, генерални директор међудржавне акционарске корпорације Вимпел.

Илустрација (Фото: kremlin.ru)

Према његовим речима, систем за рано упозорење увек је био развијен на граници научних и техничких могуц́ности. Подсетио је да хиперсоничне летелице и ракете лете брзином од пет или шест маха, а ракетне бојеве главе још већом брзином.

- Ипак, наша средства могу да пронађу ове циљеве, да их одаберу, тј. да утврде које мете представљају претњу, које се налази у блиском простору Земље, и да све те податке пријаве, обраде и прикажу на командном месту система - рекао је Боев.

Руски систем за упозорење на ракетни напад укључује копнену комуникациону опрему, земаљске и свемирске информативне објекте.

Земаљски сегмент састоји се од мреже хоризонталних радарских станица "Вороњежа", које дежурају у Лењинграду, Калињинграду, Иркутску, Оренбургу, у Алтају, Краснодару и Краснојарској области.

Русија успешно тестирала системе за упозорење на ракетни напад

У Русији су успешно завршена испитивања руског система за упозорење на ракетне нападе (СПРН), открио је Сергеј Боев.

- Крајем децембра 2020. године смо завршили државна испитивања ракетног система за рано упозоравање у целини, а посебно командног места - рекао је Боев за руску тв Звезду.

Шта је Бајден претио Ђинпингу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube