Најновије

ОВО СЕ НЕ ВИЂА НИ НА АЕРОМИТИНЗИМА: Овако изгледа ваздушна битка два најбоља руска ловца Су-35 и Су-57! (ВИДЕО)

Руска војска наставља упркос свим притисцима, међународним санкцијама, пандемији корона вируса опремање новим типовима наоружања. На небу изнад Астрахана тренутно је у току наставак испитивања новог ловца 5. генерације Сухој Су-57, који је полако улази у оперативну употребу.

Су-57. (Фото: ria.ru)

Поједини руски медији добили су могућност да сниме како изгледа замишљени ваздушни двобој ( американци би рекли дог фајт) између два тренутно најбоља ловца Русије Су-35 и Су-57. Камере које су снимили фиктивни ваздушни бој биле су уграђене у кокпит оба ловца.

Ова ваздушна игра мачке и миша одвијала на растојању од 500 метара и на домету топова оба ловца. Ваздушни бој се одвијао на малим висинама.

Иначе ваља додати да се испитивање вршило у Летачком опитном центру Валерија Чакалова, који се сматра најзатовренијом војном базом у Русији, где медији за разлику од осталих касарни и објеката немају чест приступ, а где се опитују све летелице руске војне индустрије које улазе у наоружање, укључујући ту и Су-57.

Сухој Су-57 је у свему нова летелица. За сад је највећа тајна електроника овог авиона, па је новинарској екипи био забрањен приступ да завири у пилотску кабину.

„Ако га упоредимо са претходном генерацијом ловаца Су-57, то је као да причамо о телефону са тастипкама, па пређемо на паметни телефон“, каже пилот прве класе Владимир Волотсков.

Пилоти центра Чкалов тестирали су Су-57 на небу изнад Сирије.

У марту 2018. године први су лансирали хиперсоничну ракету Кинжал са ловца МиГ-31.

„Сваки лет је нови изазов за пробног пилота. Ово је креативни посао “, каже пилот прве класе Владимир Волотсков.

Током 100 година постојања центра овде је служило шездесет два хероја и 124 хероја Совјетског Савеза, укључујуц́и Валерија Чкалова. У савременој историји 41 пилот је награђен Звездом хероја Русије. Међу њима је и шеф Центра Радик Бариев. Управо је он доказао да су мотори са контролисаним вектором потиска будуц́ност руске авијације.

Бајденова администрација припрема да уведе санкције Русији са „сајбер компонентом“! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји