Најновије

АМЕРИКАНЦИ ВИСОКО ОЦЕНИЛИ РУСКИ АВИОН: Специјално створен да уништи F-15 (ВИДЕО)

Почетна верзија ловца Су-27 заиста је била извозни хит. Данас је у служби са многим земљама, што га чини једним од главних авиона у свету.

Су-27 (Фото: РИА Новости)

Авиони Су-27 развијени су специјално за уништавање америчког F-15. Као резултат, совјетски дизајнери имали су бржи и смртоноснији ловац од америчког ваздухопловства, пише угледни амерички лист The National Interest.

Упркос чињеници да је Су-27 развијен за уклањање ваздушних циљева, показао се ефикасним и као пресретач и бомбардер. Ловац је сишао са производне траке и ступио у службу средином 80-их година прошлог века. Због распада Совјетског Савеза, серијска производња је успорена и нови авиони су пуштени у ограниченој серији.

Дизајн и карактеристике ловца осигурале су светску популарност Су-27. Укупно је продато 809 ових ваздухоплова различитим земљама. Према америчким аналитичарима, овај авион се показао као изузетно успешан пројекат за Москву, мора остати у служби и бити подржан разним модификацијама.

Недавно је амерички магазин The National Interest писао ћорсокаку у развоју „стелт“ технологије. Према аналитичарима листа, инжењери су достигли плафон у овој области.

Како руска авијација кажњава непријатеље, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube