Најновије

АРМИЈИ ДНР СТИГЛО НАРЕЂЕЊЕ ЗА УНИШТЕЊЕ УКРАЈИНСКИХ ПОЗИЦИЈА: Стрпљењу је дошао крај

Народна милиција ДНР је издала хитно саопштење о ситуацији на фронту.

ДНР (Фото: РИА Новости)

Оружане формације Украјине настављају да крше Комплекс додатних мера за контролу поштовања примирја, током састанка Контакт групе, наводи се у саопштењу.

У правцу Мариупоља, припадници батаљона морског корпуса 36. бригаде са привремених ватрених положаја распоређених директно у селу Водјаноје, скривајући се иза цивила од узвратне ватре, по наређењу команданта бригаде Гнатова, користили су минобацаче 82-мм на подручју асеља Лењинскоје, испаљено је 100 мин.

'’Да би разјаснила околности и последице гранатирања, оперативна посматрачка група представништва ДНР у Заједничком центру за контролу прекида ватре напустила је место догађаја.

Чињенице кршења су одмах представљене представницима украјинске стране у Центру како би се предузеле мере против прекршилаца и искључили случајеви фалсификовања акредитивних писама о кршењу примирја од стране Оружаних снага Украјине.

Дакле, акције украјинске стране искључују спровођење потписаних мировних споразума о свеобухватном поштовању режима прекида ватре. Украјинско војно-политичко руководство још једном је показало неспособност и неспремност да следи ток мирног решавања грађанског рата.

Због изостанка реакције међународних посматрача на текуће гранатирање насељених подручја Републике, у циљу заштите становништва од украјинског терора, јединице Народне милиције добиле су дозволу за извођење превентивне ватре за сузбијање и уништавање непријатељских ватрених позиција.

Захтевамо да украјински милитанти напусте ватрене провокације против наше Републике чији је циљ нарушавање примирја, у супротном задржавамо право да пружимо адекватан одговор'’, Изјавила је Управа НМ ДНР.

Како је ракетирана америчка база, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји