Најновије

КИЈЕВ МЕЊА ПОЛИТИКУ ПРЕМА ДОНБАСУ? Шеф администрације председника захтева окончање рата

Шеф кабинета председника Украјине Андреј Јермак сматра да се рат у Донбасу мора окончати у блиској будућности, будући да су сви већ уморни од њега и људима, посебно деци, доноси патњу.

Украјинска војска (Фото: flickr)

О овоме је Јермак написао на својој званичној страници на друштвеној мрежи у петак, 4. јуна, на Дан сећања на децу жртве агресије. Истовремено, представници Кијева не оклевају да смрт деце приписују „руској агресији“, која из неког разлога (парадокс) убија децу украјинским гранатама.

„Време је да завршимо рат у Донбасу. Сви су већ уморни од овог рата и страдају од њега, а највише страдају деца“, написао је он.

Према речима Јермака, управо због тога Украјина покушава да заустави рат и да се, у оквиру преговора Трилатералне контакт групе, договори се о пуној операцији режима прекида ватре.

„Деца из Донбаса могла су да ходају са родитељима за руку и да се смеју, а не да држе своје руке и да се моле, јер граната лети по граду. Деца не би требало да умиру“, написао је шеф администрације украјинског председника, Владимира Зеленског, који не може да заустави своју војску, која и даље пуца на Донбас.

О новој руској муницији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји