Најновије

"РАДНИ КОЊИ" РАТА У СИРИЈИ: Руски новинар показао како од олупине настаје оклопни наоружани камионет (ФОТО)

Сirijska Арапска Република је пре рата наводно имала четврту највећу тенковску флоту на свету. Почетак сукоба је ипак оголио истину - да је већина оклопних тешкаша застарела и у катастрофалном стању после деценија гаражирања.

Наоружана Тојота (Фото: Јутјуб)

Зато су зараћене снаге брзо пронашле решење у наоружаним камионетима, који су познатији по свом енглеском називу - "тецхницалс".

Само Сиријска арапска армија је могла да шаље на терен већи број тенкова - непријатељске џихадистичке формације, али и разноразне паравојске које су се заклеле на верност Асаду су се ослањале на наоружане камионете.

Руски новинар Олег Блохин, који је током рата био сјајан извор информација и фотографија са фронтова у Сирији је објавио серију слика на којима се види како настаје једно лако борбено возило.

Он је имао прилику да посматра механичаре из сунитског бедуинског племена Шајтат, који су од олупина заборављених у песку направили наоружани камионет.

Тојоте, које се по лиценци производе широм Блиског истока, су углавном основа за оклопљене камионете. Њих надограђују разноразним оружјем - од митраљеза, противтенковских ракета, преко артиљеријских цеви. У Либији је чак примећен и примерак на чију је шасију намонтиран велики совјетски бродски вишецевни топ АК-630.

Шта ирански ратни бродови раде у Атлантику, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји