Најновије

АСАД ЗНАТНО ОЈАЧАО СИРИЈСКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО: Помоћ стигла из братске Русије, џихадистима се црно пише! (ФОТО/ВИДЕО)

Сиријско арапско ратно ваздухопловство (СиААФ) врши ремонт својих застарелих борбених бомбардера Су-22М4, произведених још у Совјетском Савезу.

Башар Ал Асад са војском. (Фото: Сана)

Блог Луфтвафе АС је 9. јуна поделио фотографије потпуно нових мотора Лиулка АЛ-21, који су недавно испоручени из Русије у Сирију као подршка ремонту ловачких бомбардера Су-22М4. Фотографије су направљене у центру за одржавање у ваздухопловној бази ал-Шајрат у источном Хомсу.

Исти тип мотора користи се и у напреднијем ловачком бомбардеру Су-24, који се такође користи у ограниченом броју са СиААФ.

Тренутно је у служби СиААФ више од 30 борбених бомби Су-22М3 \ 4. Током рата изгубљено је најмање 15 ратних авиона овог типа.

Побуњеници су оборили четири Су-22М3 \ 4, једног коалиција предвођена САД-ом, друга израелска војска и укупно шест уништено је на терену током америчког напада 2017. године на ваздухопловну базу Ал-Шајрат. Остатак је изгубљен у несрећама.

СиААФ обично распоређује Су-22М3 \ 4 како би пружио блиску ваздушну подршку сиријским трупама. Ако је потребно, ловачки бомбардер такође је способан за извођење прецизних удара и сузбијање непријатељских мисија ПВО.

Одржавање старих авиона попут Су-22М3 \ 4 у служби је пресудно за СиААФ који се бори да остане ефикасан са својим ограниченим ресурсима.

Џихадисти ударили жестоко по Асадовој елитној јединици, има мртвих! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube