Најновије

АЗЕРБЕЈЏАН ИЗВРШИО ОДМАЗДУ У КАРАБАХУ: Уништени јерменски положаји

Азербејџан је извео специјалну операцију под називом „Одмазда“ у непризнатојНагорно-Карабашкој Републици (НКР), наводи се на сајту азербејџанског министарства одбране.

Азербејџан (Фото: РИА Новости)

Министарство је у саопштењу навело да је као резултат специјалне операције азербејџанска војска преузела контролу над низом доминантних кота у планинама, укључујући Гиркгиз и Сарибабу.

„Тренутно наше јединице изводе инжењерске радове на уређењу нових положаја и изградњи приступних путева“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Азербејџана.

Такође се напомиње да је азербејџанска страна уништила неколико борбених положаја јерменских јединица. Поред тога, извршен је ваздушни удар на војну јединицу у селу Јухари Оратах.

Министарство одбране је закључило да су демилитаризација ових територија, као и потпуно повлачење јерменских трупа одатле и њихово разоружање апсолутно неопходни.

Руско Министарство одбране је 2. августа известило да је Азербејџан три пута у току дана прекршио примирје у Карабаху. У последицама гранатирања један припадник војске НКР је повређен, а касније је број жртава порастао на седам.

О сукобу две артиљеријске школе у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји