Најновије

НОВИ ПИШТОЉ ЗА РУСКУ ВОЈСКУ: Савршенство концерна Калашњиков (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије би могло да уведе у наоружање нови пиштољ произведен у концерну Калашњиков, пишу РИА Новости.

ПЛК (Фото: Концерн Калашњиков)

„Министарство одбране Русије разматра могућност усвајања компактног пиштоља Лебедев (ПЛК)“, рекао је у разговору са новинарима Алан Лушњиков, председник концерна Калашњиков. Према речима Лушњикова, ПЛК и његову модуларну верзију већ су усвојиле друге безбедносне службе - Министарство унутрашњих послова и Росгвардија.

Он је напоменуо да након потписивања уговора о снабдевању са Министарством унутрашњих послова и Роагвардијом, Калашњиков планира да почне испоруке ових производа.

Компактни пиштољ Лебедев (ПЛК) дизајниран је за муницију калибра 9к19 мм, модел има дужину од 180 мм и тежину од 720 грама. Пиштољ је опремљен Пикатини шином, која омогућава инсталирање батеријске лампе на оружје. Капацитет магацина је 14 метака.

О нападу на Јужноукрајинску нуклеарку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Руско Министарство унутрашњих послова усвојило је пиштољ Лебедев у октобру 2021. Оружје је заменило "морално застарели" пиштољ Макаров (ПМ), који је агенција користила више од 70 година.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји