Најновије

ПУЦАЈУ ИЗ САТА У САТ: Руси за дан ликвидирали преко 400 украјинских екстремиста и више од 100 страних плаћеника

Ваздушно-космичке снаге Русије су у Доњецкој Народној Републици (ДНР) ликвидирале више од 320 украјинских екстремиста и плаћеника, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Високопрецизним ударима Оружаних-космичких снага Русије је за 24 сата ликвидирано преко 100 страних плаћеника и више од 400 украјинских војника и екстремиста.

У рејону Краматорска у ДНР-у уништено више од 220 украјинских војника, а у рејону града Славјанск и насеља Озерно у ДНР је ликвидирано више од 100 екстремиста“, појаснили су у Министарству.

Руска противваздухопловна одбрана је погодила 19 украјинских дронова и 42 пројектила америчког вишецевног бацача ракета „Химарс“ и „Ољха“.

У извештају се наводи и да је руска авијација оборила украјински ловац МиГ-29 у Николајевској области, као и два Су-25 у Херсонској области и ДНР-у.

Руска авијација и артиљерија су онеспособиле у ДНР-у систем „Бук-М1“, као и три складишта оружја и муниције.

У Запорожју је ликвидирано 190 екстремиста јединица „Чајка“, „Дњепар“, „Скиф“ и „Гепард“.

Укупно је од почетка специјалне војне операције у Украјини уништено 298 авиона, 155 хеликоптера, 2.054 дрона, 376 противавионских ракетних система, 5.077 тенкова и других оклопних борбених возила, 844 вишецевних бацача ракета, 3.410 артиљеријских топова и минобацача и 5.794 јединице специјалне војне аутомобилске опреме, закључује се у извештају руске војске.

Руске снаге су у протекла 24 сата извеле 4 ракетна и 27 ваздушних удара на циљеве у Украјини, саопштио је јутрос Генералштаб Оружаних снага Украјине. Мапу фронта можете погледати ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube