Најновије

Руска авијација уништила два центра за буку - све је снимљено (ВИДЕО)

Два таласа руских ваздушних удара погодила су 29. фебруара кампове за обуку и друге положаје Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ) повезане са Ал Каидом и једног од његових најближих савезника у северној Сирији.

Први талас ваздушних удара погодио је ујутру западну периферију града Идлиба, срце такозване регије Велики Идлиб којом директно управља ХТШ.

Сиријски опозициони медији тврде да су ваздушни напади били усмерени на радионицу намештаја. Међутим, видео снимци које су касније објавили провладини медији потврдили су да је мета био камп за обуку у којем су били окупљени милитанти терористичке групе. Један милитант је погинуо, а најмање четири су рањене у ваздушним нападима.

Касније поподне, још један талас ваздушних напада гађао је камп за обуку и друге положаје такозваног источног сектора, одметничке формације покрета Ахрар ал-Шам која је блиско повезана са ХТШ-ом, у предграђу града ал- Баб, као и у оближњим градовима Џабал ал-Дајр и Кабасин у делу северног Алепа који су окупирали Турци.

Тачни ваздушни напади однели су живот једног теренског команданта источног сектора, а најмање четири друга милитанта су рањена.

Руске ваздухопловне снаге редовно гађају положаје ХТШ-а у Великом Идлибу, али ретко изводе ваздушне нападе на области у северној Сирији које је окупирала Турска. Ово је био први пут да су оба региона погођена руским ваздушним нападима ове године.

Најновији ваздушни напади уследили су у тренутку када се ХТШ суочава са устанком у Великом Идлибу због низа злоупотреба и злочина од стране безбедносних снага. Турска такође врши притисак на терористичку групу да повуче своје савезнике, односно источни сектор, из области под турском окупацијом у северном Алепу.

Вреди напоменути да су ХТШ и њени савезници појачали нападе из Великог Идлиба на оближње области које држи влада у последњих неколико месеци кршећи споразум о прекиду ватре који су посредовале Русија и Турска пре више од три године.

Турска одржава велико војно присуство у Великом Идлибу, наводно да би спровела споразум о прекиду ватре. Међутим, до сада није учинила ништа да се то постигне.

Битка за Новомихајловку: Авијација ФАБ бомбама спаљује положаје Украјинаца (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube