Најновије

САВЕЗНИЦИ РУСИЈЕ СНАБДЕВАЈУ УКРАЈИНУ МУНИЦИЈОМ? Реакција из Москве

Информацију о испоруци граната Оружаним снагама Украјине од стране савезника Русије треба проверити, каже председник Комитета Савета Федерације за међународне послове Григориј Карасин.

Фото: ЗСУ

У разговору за Лента.ру, он је одговорио на чланак листа The Wall Street Journal о помоћи Кијеву из земаља пријатељски настројеним према Москви.

„Волстрит џурнал, мислим, само изражава своје жеље. Не искључујем да Американци и чланице НАТО-а покушавају да охрабре све оне који размишљају о могућности испоруке оружја нама непријатељским земљама, Украјини, како би заоштрили сукоб. Ово треба проверити, ово је прилично озбиљна тема и потребан је професионалан, пажљив приступ. Али изношење таквих теза је још један пример изазивања нових сукоба и оштрине у текућем украјинском сукобу“, рекао је сенатор.

Према писању листа The Wall Street Journal, неки савезници Русије испоручују гранате Украјини. Неколико чешких званичника изјавило је листу о томе. Међутим, имена ових држава се не помињу.

Истовремено, новинари су истакли да су партнери Москве у Азији и Африци одбили да пошаљу оружје и муницију Украјини на захтев САД. Лист такође пише да Вашингтон и земље НАТО-а остају главни снабдевачи Кијева оружјем.

О понижењу Америке у Африци прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube