Најновије

ФСБ ПРИВЕЛА УКРАЈИНСКОГ АГЕНТА! Извршио атентат на бившег потпуковника СБУ (ВИДЕО)

Истрагом је утврђено да је осумњичени након почетка Специјалне операције отишао у Украјину, где је у октобру 2023. године регрутован као припадник Службе безбедности Украјине.

Приведен је држављанин Русије, који је, по налогу украјинских специјалних служби, поставио бомбу којом је разнет аутомобил бившег потпуковника Службе безбедности Украјине (СБУ) Василија Прозорова у Москви, саопштила је руска Федерална служба безбедности (ФСБ).

"ФСБ је привела руског држављанина, рођеног 1983. године, који је, по налогу украјинских специјалних служби, експлозивном направом разнео аутомобил руског држављанина, бившег радника Службе безбедности Украјине, у Москви", наводи се у саопштењу.

Истрагом је утврђено да је осумњичени након почетка Специјалне операције отишао у Украјину, где је у октобру 2023. године регрутован као припадник СБУ.

Наиме, осумњичени је признао злочин, указавши да је прво добио задатак да надгледа Прозоровљев аутомобил.

"По упутству свог налогодавца, поступајући по директним упутствима шефа СБУ Василија Маљука, у марту је стигао у Русију, добио компоненте за контролисану експлозивну направу, коју је саставио и након извиђања подручја становања бившег службеника СБУ, дигао у ваздух аутомобил Василија Прозорова", наводи се у саопштењу.

Истражни комитет Руске Федерације покренуо је кривични поступак за "покушај убиства, противзаконито стицање, пренос, продају, складиштење, транспорт или ношење експлозива или експлозивних направа".

"Сви организатори и саучесници злочина, укључујући стране држављане, биће стављени на потерницу и процесуирани у складу са руским законодавством", додала је ФСБ.

ПАКАО НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Препуно лешева, уништена војна опрема (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429222128c534ab44