Најновије

АМЕРИКА УХВАЋЕНА У ТЕШКОМ ЗЛОЧИНУ: Нови језиви детаљи из лабораторија у Украјини

Министарство одбране Русије наставља да анализира војно-биолошке активности Сједињених Држава и њихових савезника у Украјини и другим регионима света, узимајући у обзир нове информације добијене на територијама Украјине које су сада под контролом руске војске.

Биолошко-хемијски рат (Илустрација: Русская Весна)

Начелник снага радиолошку, хемијску и биолошку заштиту (РХБЗ) руске војске генерал-потпуковник Игор Кирилов је на данашњем брифингу говорио о раду на проучавању биолошких узорака украјинских војника који су добровољно положили оружје.

Као што је раније наведено, у њиховој крви су пронађене високе концентрације антибиотика, као и имунолошки маркери који указују на контакт са узрочницима грознице са бубрежним синдромом и грознице Западног Нила, које је проучавао Пентагон у оквиру украјинских пројеката U-P-4 и U-P-8.

Посебну пажњу треба обратити на чињенице о проналаску опојних дрога, укључујући опиоидне лекове, као што су метадон, кодепсин, кодетерп, као и супстанце ефедрина, т-федрин и трифедрин, на позицијама које је оставила украјинска војска.

Синтетички лек метадон се користи у лечењу зависности од лекова као средство супституционе терапије.

Руска војска подсећа да су у Немачкој током Другог светског рата, посебно у периоду од 1943. до 1945. године, војним лицима даване таблете первитина, деривата амфетамина, како би се психоемоционално оптерећење смањило, а то се пре свега односило на СС трупе.

Овај препарат је такође масовно користила америчка војска током Корејског и Вијетнамског рата.

Нежељени ефекат оваквих лекова који изазивају зависност од дрога је, пре свега, прекомерна агресивност, што објашњава испољавање изузетне окрутности према цивилном становништву од стране појединих украјинских војника, као и гранатирање градова Донбаса.

Узимајући у обзир доступне информације о употреби моћних стимуланса од стране припадника Оружаних снага Украјине, улазни узорци се проучавају на присуство ове класе једињења. Њихови трагови се дуго чувају у људским органима и ткивима, на пример, у коси - до шест месеци.

Резултати анализа биће прослеђени Истражном комитету и коришћени као докази у истрази ратних злочина које је починио режим у Кијеву.

Пре неколико недеља, током специјалне војне операције, у насељу Рубежноје у ЛНР, у лабораторији медицинског центра „Фармбиотест“, која се налази на адреси: ул. Почајевска, кућа 9, пронађени су документи који потврђују да су у Украјини већ неколико година вршена истраживања у интересу такозване „Велике фарме“.

Спроведена су клиничка испитивања нерегистрованих лекова са потенцијално озбиљним нежељеним ефектима на локалним становницима.

Стручњаци Министарства одбране Руске Федерације прегледали су просторије поменутог центра, који је задужен за клиничка испитивања лекова на добровољцима. Пронашли су доказе да западни купци редовно посећују Фармбиотест и да су примљени у све фазе процеса истраживања. Ради погодности њиховог рада, натписи на опреми, називи ормара и радна документација су дуплирани на енглеском језику.

Да би се избегли ризици по углед и правни трошкови у случају неуспешних испитивања нових лекова, америчке и европске компаније су спровеле клиничка испитивања на грађанима Украјине.

Зарада добровољаца је била минимална, а смрти су се лако могле прикрити.

Истовремено, није било ни озбиљних инспекција и надзора локалних власти.

Ово се уклапа у концепт Запада повлачења најконтроверзнијих студија са становишта међународног права ван националне територије. У Украјини су у те сврхе коришћена војна лица, грађани са ниским примањима, као и једна од најугроженијих категорија грађана, пацијенти психијатријских болница.

Наставља се анализа докумената пронађених у лабораторији у насељу Рубежноје.

Министарство је већ обавестило да је више од 16.000 биолошких узорака, укључујући узорке крви и серума, извезено из Украјине у САД и европске земље.

У позадини уверавања америчке администрације о коришћењу добијених генетских информација украјинских грађана "искључиво у мирољубиве сврхе", Кирилов цитира изјаву Џејсона Кроуа, члана Комитета за обавештајне послове Представничког дома САД. , на Северноамеричкој безбедносној конференцији одржаној у јулу.

Кроу је упозорио Американце на опасност давања свог ДНК на тестирање приватним компанијама: „Постоји могућност да резултати теста буду продати трећим лицима... а добијене информације могу се користити за развој биолошког оружја усмерене на одређене групе... или појединце“.

С обзиром на интересовање америчке администрације за проучавање „ускоциљаних“ биолошких агенаса, овакве изјаве нас приморавају да изнова погледамо узроке пандемије нове инфекције корона вирусом и улогу америчких војних биолога у настанку и ширењу патогена КОВИД-19.

У мају 2022, Џефри Сакс, водећи стручњак у угледном медицинском часопису The Lancet, професор на Универзитету Колумбија, који је водећа научна институција о глобалној биобезбедности, изјавио је на конференцији у Шпанији да је „корона вирус створен вештачки и са великом вероватноћом користећи америчка достигнућа у области биотехнологије”.

Према руским стручњацима, о томе сведочи варијабилност геноваријанти, која је некарактеристична за већину коронавируса, што узрокује различите врхове њихове инциденције, значајне разлике у морталитету и заразности, неуједначену географску дистрибуцију, као и непредвидивост епидемијског процеса.

Ствара се утисак да је упркос сталним напорима да се оболели локализују и изолују, пандемија вештачки подстакнута „убацивањем“ нових варијанти вируса у одређени регион.

Разматра се могућност да је Америчка агенција за међународни развој (USAID) умешана у појаву новог корона вируса.

Агенција је од 2009. године финансирала програм Predict, који је проучавао нове типове коронавируса и ухватио слепе мишеве који носе ове вирусе. Један од извођача пројекта била је компанија Метабиота, позната по војно-биолошким активностима у Украјини.

Карактеристично је да је 2019. године, до појаве првих случајева КОВИД-19, на бази Америчког института, Хопкинс је извео вежбуEvent-201, током које су увежбавали акције у условима епидемије до сада непознатог корона вируса, који се, према легенди вежбе, са слепих мишева преносио на људе преко трећег носиоца - свиња. Тако се ширио вирус шпанског грипа који је однео десетине милиона људских живота.

Имплементација сценарија развоја КОВИД-19 и хитно укидање USAID-овог програма Predict 2019. године сугеришу намерну природу пандемије и учешће САД у њеном настанку.

Токомруске специјалне војне операције заплењена су документа која указују да од 2019. годинеUSAID и његов главни извођач, Лавиринт Украјина, учествују у америчком војно-биолошком програму.

Министарство скреће пажњу на писмо начелника Санитарно-епидемиолошког одељења Оружаних снага Украјине директору компаније „Лавиринт Украјина” Карен Сејлорс. У њему команда оружаних снага Украјине изјављује спремност да сарађује са USAID-ом по питањима давања вакцина војнicima, као и прикупљања, обраде и преношења информација од интереса за америчку страну.

Избор Америчке агенције за међународни развој за координатора рада могао је бити узрокован све већом забринутошћу Русије за активности украјинских биолошких лабораторија, покушајем да се „извуче ударац” америчког министарства одбране и избегне оптужбе за развој биолошкоg оружјa.

Утврђено је да је Лавиринт Украјина дивизија америчке компаније Labirinth Global Health, а њени оснивачи су бивши радници Метабиоте, кључног извођача Пентагона у области војно-биолошких активности.

„Лавиринт Украјина“ је учествовао у пројектима U-P-9 и -10, током којих је проучавано ширење афричке свињске куге на територији Украјине и у земљама источне Европе.

Као део програма смањења биолошких претњи Министарства одбране САД, једна од области истраживања Labirinth Global Health-а била је проучавање корона вируса и вируса мајмунских богиња.

Подсећамо да је Светска здравствена организација 23. јула прогласила избијање мајмунских богиња за међународну ванредну ситуацију.До сада је болест откривена у 76 држава, број оболелих је премашио 26.000.

Дакле, постоји јасан тренд: патогени који падају у зону интересовања Пентагона касније постају пандемија, а корисници постају америчке фармацеутске компаније и њихови покровитељи, лидери Демократске партије САД.

Раније је Министарство одбране цитирало документарне доказе о употреби биолошког оружја од стране Сједињених Држава на Куби. Радило се о намерном ширењу на територији острва узрочника денга грознице, афричке свињске куге, болести економски значајних усева.

Још један пример из америчког војно-биолошког досијеа: кубанска влада је 1997. године скренула пажњу светској заједници на чињеницу кршења Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја од стране Сједињених Држава. Оптужба је заснована на сведочењу кубанског пилота који је забележио чињеницу да је карантински биолошки агенс, палмин трипс, прскан из америчког авиона, способан да оштети један од кључних пољопривредних сектора Кубе.

Упркос чињеници да је било могуће покренути ванредни састанак држава чланица BTWC по овом питању, истрага овог инцидента није спроведена због непостојања контролног механизма Конвенције, на чијем стварању је Руска Федерација инсистира.

Таква некажњивост допринела је даљој употреби војно-биолошког развоја од стране Вашингтона у Латинској Америци, укључујући и за елиминацију непожељних политичара.

Председник Републике Венецуеле Николас Мадуро је 18. јула 2022. године јавно објавио о умешаности САД у убиство бившег шефа државе Уга Чавеса.

У складу са информацијама којима располаже Венецуела, америчке обавештајне службе од 2002. раде на могућим начинима елиминисања венецуеланског лидера, који је водио активну антиамеричку политику. Идентификовани су и сузбијени бројни покушаји атентата на запослене у амбасади САД у Каракасу.

Кршећи захтеве међународног права, САД су спровеле активности на стварању лекова који, када се унесу у организам на кратко, изазивају хроничне болести и изазивају развој различитих облика рака.

Према наводима венецуеланске стране, сличан лек је за тровање Чавеса користила Клаудија Дијаз, која је била део председничке пратње.

Уз помоћ америчких обавештајних агенција, напустила је Венецуелу и потом одведена у САД како би избегла могуће објављивање детаља њене сарадње са америчким обавештајним агенцијама.

Узрочну везу између смрти венецуеланског лидера и развоја биолошког оружја потврђују подаци судско-медицинског прегледа и сведочења кубанских лекара који су лечили Чавеса од атипичног тока болести и њеној отпорности на употреба лекова.

Захваљујући руској специјалној војној операцији, претње у вези са деловањем америчких биолошких објеката доспеле су у центар пажње многих међународних и владиних организација.

Масовне демонстрације усмерене против активности биолабораторија које финансира Пентагон одржане су у низу земаља широм света. Јавне организације Евроазијске економске уније усвојиле су резолуцију о затварању оваквих биолошких објеката.

Под овим условима већ долази до промене у приступима војног ресора САД у биолошкој области у другим земљама. На пример, државе у којима Американци спроводе истраживања двоструке намене позване су да потпишу колективни апел о сарадњи са САД искључиво у сврху: „јачања глобалне здравствене безбедности и смањења утицаја заразних болести на становништво“. Занимљива је реч „глобални“ и даље у тексту: „предвођени Сједињеним Америчким Државама“.

Истовремено, очекује се да ће земље које су показале лојалност америчкој иницијативи добити додатна средства у оквиру Програма за смањење биолошке претње.

Министарство одбране Русије наставиће да ради на анализи документарних доказа о спровођењу америчког војно-биолошког програма на територији Украјине и обавестиће јавност о постигнутим резултатима, наводи се у саопштењу.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји