Најновије

АМЕРИЧКЕ РАКЕТЕ СТИГЛЕ НА ТАЈВАН: Специјалци се наоружавају

Сједињене Америчке Државе су прошле године послале кинеском региону Тајван још једну серију преносивих противваздушних ракетних система МАНПАД "стингер", пише "Тајпеј тајмс".

Тајван (Фото: Pixabay)

"Кључне одбрамбене јединице, као што су војна полиција, маринци и јединице специјалних снага војске, имале су приоритет за добијање оружја", наводи тајвански лист позивајући се на неименоване изворе.

Према писању "Тајпеј тајмса", испоруке су одобрене америчким законом ради јачања "самоодбрамбених капацитета" тог острва.

Поред ракета "стингер", како преноси Тас позивајући се на "Тајпеј Тајмс", најновији пакет помоћи САД такође је укључивао 1.000 топова М240Б, 80.000 комплета борбене опреме, радарске системе, као и системе за ракетну обуку "харпун".

Регионом Тајвана управља његова локална администрација од 1949. године, а Пекинг то острво сматра једном од својих провинција.

САД су прекинуле формалне дипломатске везе са Тајваном 1979. године и успоставиле односе са Кином.

Међутим, иако признају политику Кине, САД настављају да одржавају контакт са администрацијом Тајпеја, а према тврдњама кинеског министарства спољних послова, САД су региону Тајвана у последњих неколико година испоручиле оружје у вредности више од 70 милијарди долара.

О убиству руског министра у ЛНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube