Најновије

ПРЕКО 200 ВАЗДУШНИХ УДАРА НА ИД ОД ПОЧЕТКА ОКТОБРА: Је ли ишта остало од џихадиста у сиријској пустињи?!

Ратни авиони руских ваздухопловних снага извели су више од 200 ваздушних напада на терористе ИД у централном региону Сирије у првој недељи октобра, известила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) 8. октобра.

ИД (Фото: Јутјуб)

Према посматрачкој групи са седиштем у Лондону, руски ваздушни напади циљали су скровишта терористичке групе на периферији Итрије, Ресафе и другим областима у троуглу Хама-Алепо-Рака, периферији Сукне и Палмире на истоку Хомса и неколико области у западном Деир ез Зору.

- Током недељу дана, ови ваздушни напади однели су животе 17 бораца ИД и ранили најмање 27 других - наводи се у извештају групе.

Ћелије ИД у централној Сирији недавно су појачале нападе. Терористи су убили официра сиријске војске и неколико провладиних бораца током прошле недеље. Руски ратни авиони раде даноноћно изнад централне Сирије како би подржали наставак комбинованих операција владиних снага у региону.

Упркос томе што су током прошле године претрпели велике губитке као резултат ваздушних напада и копнених операција, ћелије ИД настављају да делују у централном региону. Терористи наводно примају све врсте залиха, укључујући оружје, од бораца које подржавају САД са седиштем у југоисточној области Ал-Танф.

Шта је Лавров поручио Европљанима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји