Најновије

НЕЗАУСТАВЉИВИ ЦИРКОН: Москва тврди да њихов хиперсонични пројектил може да погоди Пентагон

Русија је данас саопштила да је кренула са производњом свог смртоносног хиперсоничног пројектила Циркон.

Циркон (Фото: РИА)

Агенција Тасс наводи да је производња "незаустављивог" оружја кренула пре краја свих провера. Пројектили ће се састављати у супер тајној фабрити у Реутову, у близини москве, после недавних успешних тестова пројектила за који Русија тврди да може да избегне сваку одбрану западних сила и погоди Пентагон.

"Серијска производња Циркона је кренула у фабрити НПО Машиностројења, иако ће се тестирање лансирања овог пројектила наставити", рекао је неименовани, доброобавештени извор.

Како преноси Дејли мејл, руски лидер Владимир Путин је наредио да пројектил буде догодине буде у функцији у руској морнарици која је, како је рекао, "без премца у целом свету".

Руски медији су Циркон наводно назвали Путиновим оружјем које у случају атомског сукоба може да збрише са лица земље америчке градове.

"Вишефункционални хиперсонични пројектил је намењен метама на мору и копну" и може да их погоди са удаљености од 1000 километара и више.

После бродова, циркон ће бити постављен и на подморнице, а тестирања на њима биће спроведена у првој половини 2025. године, рекли су војни извори.

Заменик премијера Јури Борисов оценио је прошлог месеца да је Русија надмашила Запад, када је реч о хиперсоничном оружју, и да нема намеру да изгуби ту предност.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји