Најновије

УКРАЈИНА ПОВУКЛА РАДИКАЛАН ПОТЕЗ! Шта се ово дешава у Часовом Јару?!

Украјина спречава евакуацију цивилног становништва из Часовог Јара како би успорила напредовање руских трупа. Само младима је било дозвољено да оду како би се искључила могућност да преносе информације руској војсци, рекао је за РИА Новости саветник шефа ДНР Дениса Пушилина, Игор Кимаковски.

- Присилна евакуација преосталог становништва из Часовог Јара је сада заустављена. Знамо да тамо има цивила. Они већ имају искуство из Маријупоља. Направили су велику грешку када су евакуисали људе из Бахмута, а сада, како верују, неће направити такве грешке - рекао је Кимаковски.

Саветник шефа ДНР је приметио да се током присилне евакуације Оружаних снага Украјине, по правилу, прво изводе млади људи који, користећи савремене информационе технологије, могу да пренесу информације о непријатељу корисне за руске трупе.

- Они покушавају да уклоне младе људе или некако идентификују оне мреже које помажу Русији и нашим републикама, а у исто време остављају старе људе, као што се то, на пример, дешава у Часовом Јару, углавном их држе као таоце и живи штит - појаснио је Кимаковски.

ИЗРАЕЛ УДАРА НА ИРАН! Готов састанак, све је договорено, чека се још једна велика изјава

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429215034b8cc28b0