Најновије

КИЈЕВ ИЗЈАВИО ДА РАТ У ДОНБАСУ МОЖЕ ДА СЕ ОБУСТАВИ: Само је потребан телефонски позив једног човека

Рат у Донбасу може се зауставити за један минут позивом председника Русије Владимира Путина. Ово је у интервјуу за „Украјинске вести“ изјавио представник Кијева у трилатералној контакт групи (ТКГ), саветник шефа Кабинета председника Украјине Алексеј Арестович.

Батаљон Донбас (Фото: Председништво Украјине)

Он сматра да ће се, док руски лидер не донесе ову одлуку, непријатељства у једном или другом облику наставити, колико год се украјинска страна трудила.

„Мир је двосмерни процес и могао би се догодити када руско руководство пристане на мир. Рат у Донбасу може се зауставити у једном минуту позивом Путина, али док он не донесе ову одлуку, колико год се ми трудили у овом или оном облику, ова непријатељства ће се наставити", рекао је Арестович.

Главни разлози за заоштравање ситуације у Донбасу, према његовом мишљењу, су наставак рада у „нормандијском формату“ и освета председнику Украјине Владимиру Зеленском за његову посету Сједињеним Државама.

„Разлог недавног погоршања је, пре свега, наставак рада„ '’нормандијског формата“. Био је састанак политичких саветника у режиму видео конференције и саме Минске групе ... Друго, ово је освета Зеленском за његову посету Сједињеним Државама“, рекао је представник Кијева у ТКГ.

Осим тога, међу разлозима заоштравања у региону, Арестович је  навео руско-белоруске вежбе назвао „Запад-2021“ и изборе за Државну Думу.

Саветник шефа Канцеларије председника Украјине редовно даје контроверзне и чудне изјаве. Тако је у септембру Арестович рекао да ће у случају „напада“ на Украјину ловаца Ваздушно -космичких снага Русије исти бити оборени „у великом броју“. Пре тога је предложио да се промени назив земље у „Рус-Украјина“, а украјински језик преименује у „руски“.

Узнемирујући снимак убиства припадника белоруског КГБ-а можете да погледате ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји