Најновије

ЖЕСТОК НАПАД НА АМЕРЕ Има погинулих и рањених

Најмање један амерички војник лакше је рањен, док су три припадника милиције које подржава Иран убијена данас у Сирији, у другом узастопном дану сукоба , саопштила је војска САД, а преноси Ројтерс.

Сирија. (Фото: Правда)

Најновија размена ватре показује да војне тензије расту, чак и тренутку дипломатских напора између Техерана и Запада, којим се жели обнављање нуклеарног споразума Ирана са великим силама из 2015., наводи британска агенција.

До новог сукоба је дошло дан након што је амерички председник Џозеф Бајден одобрио ваздушне уадре војске САД у Сирији, на складиште муниције и друге објекте које користе групе повезане са иранском Револуционарном гардом (ИРГЦ).

Америчка војска је саопштила да су милиције које подржава Иран извеле током ноћи два одвојена напада на њене базе у Сирији.

Неколико ракета пало је унутар периметра локације Коноко на североистоку Сирије, а убрзо је уследила ракетна паљба у близини локације Грин Вилиџ, наводи се у саопштењу.

Након тога уследио је одговор САД из хеликоптера који су, према првим проценама, убили два или три милитанта који су извршили један од напада, наводи се у саопштењу.

Најновији напади милиција за које се сумња да их подржава Иран могли би бити одмазда за Бајденове ваздушне нападе у уторак, преноси Ројтерс.

Ваздушни удари које је у уторак извела америчка војска, циљали су групе које подржава Иран у Деир ал-Зору у Сирији, наводи се у саопштењу Централне команде САД.

Америчка војска је саопштила да је „удар у источној Сирији био одговор на нападе група које подржава Иран на америчке снаге у Сирији 15. августа".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји