Најновије

''КАЛИБАР'' ПРОТИВ ''ТОМАХАВКА'': Американци упоредили две ракете

Русија ради на модернизованој верзији крстареће ракете великог домета „Калибар''. У Сједињеним Државама је ракета упоређена са америчком ракетом BGM-109 Tomahawk („Томахавк“). „Калибар“ ће остати претња НАТО-у, пише колумниста америчког листа The National Interest Крис Озборн.

Калибар (Фото: РИА Новости)

Концерн ВКО „Алмаз-Антеј“ ради на побољшаној верзији ракете „Калибар“. Озборн напомиње да домет руске ракете омогућава да се упореди са америчким ракетама BGM-109 Tomahawk. По његовом мишљењу, још није јасно да ли ће „Калибар“ моћи да надмаши напредне ракете „Томахавк'’.

Он је напоменуо да ракете Tomahawk Block IV америчке морнарице користе двосмерну везу за пренос података која омогућава корекције курса током лета. Такође, Томахавк може остати у датој области док се подаци о мети не потврде.

„Руси су дали мало детаља, али је разумно претпоставити да ће „Калибар“ остати претња НАТО-у још много година“, рекао је Озборн.

У априлу је Јан Новиков, генерални директор концерна за ваздушно-космичку одбрану Алмаз-Антеј, најавио да компанија ради на побољшању ефикасности борбене употребе ракета „Калибар“.

Раније овог месеца, руски министар одбране Сергеј Шојгу говорио је о увођењу нових комуникационих система који су омогућили да се убрза циљање ракета „Калибар“.

О НАТО генералу у '’Азовстаљу'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube