Најновије

ПУТИН ПРЕЗАДОВОЉАН: С-500 “Прометеј” способан да свако америчко најмодерније наоружање претвори у прах (ВИДЕО)

Систем је способан да открије и истовремено погоди до десет балистичких хиперсоничних циљева, који лете брзином од 5-7 километара у секунди.

С 500 (Фото: РИА)

Најновији руски противавионски ракетни систем С-500 Прометеј, способан је да неутралише, било које офанзивно америчко оружје.

Ово стоји у чланку америчког Интернет магазина Defense World.

Како напомињу аутори публикације, руски противавионски ракетни систем С-400 „Тријумф“ већ је довољно брусио живце Запада и конкретно САД, будући да представља не илузорну опасност за америчке оружане снаге.

Међутим, Русија се неће зауставити на овој једној инсталацији и већ се припремила за пуштање новог, још смртоноснијег система ПВО С-500 Прометеј, који према програмерима, има могућност обарања пете генерације летелице, сателити у ниској Земљиној орбити, па чак и хиперсонично оружје.

Штавише, улазак овог комплекса у употребу није далеко – како је претходно речено у руском Министарству одбране, сва испитивања система су завршена, а први узорци ће ове године отићи на располагање руској војсци.

Према ауторима Defense World-а, комплекс С-500 у потпуности карактерише његово име – „Прометеј“.

Прометеј је иначе, један од титана у старогрчкој митологији, бранилац људи од самовоље богова, Зевсов брат и истовремено главни варалица целог Олимпа.

Управо је он украо ватру од Хефеста и дао је људима, поставши тако прави бог ватре.

А Русија, у лику С-500, данас прима свог „бога ватре“ способног да уништи интерконтиненталне балистичке ракете, хиперсоничне крстареће ракете са огромном кинетичком енергијом, летелице, укључујући стелт летелице, беспилотне летелице и летелице.

„Прометеј“ нема аналоге у целом свету и заправо је једини ракетни бацач, који припада класи свемирске одбрамбене опреме.

Ово је пун ударац за војни престиж Сједињених Држава, с обзиром да је С-500 способан, да неутралише, било које америчко офанзивно оружје и по својим параметрима надмашује све противракетне и противавионске системе доступне америчким оружаним снаге.

Очекује се да С-500 има проширени домет до 600 километара, што је 200 километара више од његовог претходника, система С-400 Тријумф.

Противваздушни одбрамбени систем биће способан да уништава хиперсоничне и балистичке циљеве пресретачима, који делују на висини већој од 185 километара.

Током испитивања, према званичним подацима, „Прометеј“ је могао да погоди циљне ракете на удаљености од 480 километара, што је апсолутни рекорд за све такве инсталације.

Истовремено, време одзива С-500 је око 3-4 секунде, што је знатно мање од времена С-400 (9-10 секунди).

Систем је способан да открије и истовремено погоди до десет балистичких хиперсоничних циљева, који лете брзином од 5-7 километара у секунди.

Такође има за циљ уништавање хиперсоничних крстарећих ракета и других ваздушних циљева брзином изнад 5. маха.

Циљ који погоди, у висину може достићи 180-200 километара, односно С-500 је способан да делује у блиском свемиру.

Истовремено, сама инсталација се састоји од борбеног командног места са аутоматизованим системом управљања, радарског комплекса, укључујући мултифункционални радар и око 12 противавионских ракетних система инсталираних на руској или у неким случајевима, белоруске производње шасија.

Главна ракета С-500 биће двостепена ракета чврстог горива 40Н6М, коју Запад назива „Нудол“ – а само од овог имена западни аналитичари су већ згрожени.

Ова ракета, дугачка више од 9 метара, има експлозивну фрагментациону бојеву главу са дометом од око 500 километара и тачношћу од 95%, а способна је за брзине веће од 9 Маха.

Она ће постати главно оружје против најновијих модела хиперсоничног оружја, које Сједињене Државе, међутим, још увек немају.

А то значи да ће први пут главни пројектил за С-500 бити антисикеле 77Н6-Н и 77Н6-Н1 – прве ракете руске производње са инертним бојевим главама у историји.

Као што примећују аутори Defense World-а, реч је о правим “кинетичким убицама” са способношћу уништавања нуклеарних бојевих глава само једном снагом удара.

Према ауторима, заправо ће „Прометеј“ моћи да претвори у прах све најсавременије америчко оружје.

Прво, то је хиперзвучно оружје за брзи одговор АГМ-183 које тренутно развија Lockheed Martin.

Друго, сви стелт авиони, укључујући напредне Ф-22 Раптор и Ф-35.

Треће, то су, наравно, свемирски сателити, на које је Пентагон недавно озбиљно уложио средства.

Наравно, Вашингтон може полагати неке наде у средњефреквентни ометач следеће генерације НГЈ-МБ, који ће бити инсталиран на авиону за електронско ратовање Ф / А-18Г.

Међутим, мора се разумети да ће С-500 бити интегрисан у јединствену мрежу са системима С-400, С-300ВМ4 и С-350, формирајући са њима интегрисани систем ПВО, који ће такође имати најсавременији руски радаре којима располаже.

Дакле, резимирајте ауторе Defense World-а, одговор на питање да ли би Запад требало да се плаши руског система ПВО С-500 не би требало да изазива никакве сумње: свакако вреди.

Број новозаражених повећан за 3.000 процената, а лидери су у вакцинисању. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: borba.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји