Најновије

ГЛАСОВИ РАЗУМА: Лидери шведске опозиције иступили против уласка у НАТО

Улазак Шведске у НАТО прети ескалацијом ситуације у региону, рекла је Нуши Дадгостар, шеф Левице у земљи.
"Улазак у НАТО прети опасном ескалацијом на околним територијама. Тензије расту, ризик од сукоба је све већи. Ово је погрешан пут", написала је она на свом Фејсбук налогу*.
 
Према њеним речима, чланство Шведске у НАТО могло би да је увуче у оружани сукоб у Украјини. Осим тога, сматра политичар, Стокхолм би могао бити принуђен да под окриљем алијансе учествује у ратовима од којих би се најрадије уздржао.
 
Дадгостар је такође упозорила да би придруживање алијанси могло да стави Шведску под политички притисак.

Она је такође указала на велику вероватноћу распоређивања нуклеарног оружја на територији краљевине и изразила мишљење да ће Русија, ако се то догоди, почети да доживљава Шведску као претњу.
 

Поред тога, Дадгостар је нагласио да би Шведска за улазак у НАТО морала да испуни захтеве турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, укључујући и повлачење подршке курдским снагама.

Заузврат, лидер Зелене странке Мерта Стеневи написала је на Твитеру да би посланици више волели независност земље у војној сфери него чланство у НАТО. Она је позвала власти да покажу како ће тачно обезбедити неразмештање нуклеарног оружја на територији Шведске и објаснити како се планира супротставити земљама чланицама алијансе ако једна од њих изврши притисак на Стокхолм.

О борбама у Азовстаљу прочитајтеОВДЕ.

Извор: Восток

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube