Најновије

МОСКВА: Нико не треба да гаји илузије да ће Русија једноставно трпети улазак Финске и Шведске у НАТО

"Нико не треба да има илузије да ће Русија једноставно трпети улазак Финске и Шведске у НАТО, њихова одлука је грешка са далекосежним последицама", изјавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

"Не би требало да гаје илузије да ћемо то једноставно да трпимо, као и у Бриселу, Вашингтону и другим престоницама НАТО-а. Односно, укупан ниво војних тензија ће се повећати, и биће мање предвидљивости у овој области. Не треба да гаје илузије да ћемо то једноставно да трпимо. То значи да ће бити све мање предвидљивости у овој области. Штета, тај здрав разум је жртвован неким фантомским идејама о томе шта треба да се ради у тренутној ситуацији“, рекао је Рјабков новинарима.

"Ово је још једна озбиљна грешка са далекосежним последицама. Па, шта да се ради. То је ниво оних који данас доносе политичке одлуке у дотичним земљама", додао је заменик министра.

"Ситуацију гледамо у целини. Ситуација се, наравно, радикално мења у светлу онога што се дешава. У последње време се са наше стране коментарише на различитим нивоима. Све је то одраз потпуно лажног и искривљена перцепција о томе шта се дешава у свету од стране политичких кругова на Западу, а посебно у земљама северне Европе.Чињеница да безбедност Шведске, као и Финске, као резултат ове одлуке неће бити ојачана, потпуно је нама очигледна“, рекао је Рјабков новинарима.

"А у ком облику ћемо обезбедити нашу безбедност након промене опште конфигурације НАТО-а је посебно питање. Од тога ће зависити шта ће, у практичном смислу, бити резултат очекиваног приступања Финске и Шведске Северноатлантској алијанси “, додао је заменик министра.

Најновију изјаву мађарског министра спољних послова можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Восток 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube