Најновије

АЛАРМ У ПОЉСКОЈ! Открили када ће НАТО ући у директну конфронтацију са Русијом

Шеф пољског Бироа за националну безбедност (БНБ) Јацек Севера алармантно је изјавио да ће земље источног крила НАТО-а за три године ући у директну војну конфронтацију са Русијом и да зато западни војни савез мора да „усвоји три -годишњи план припрема за сучељавање”.

Немачки савет за спољне послове има нешто другачију, али и песимистичну процену:

„Западне земље имају пет до девет година на располагању да се припреме за одбијање руске агресије. НАТО је у неповољном положају јер је Русија већ ставила своју економију на војни колосек и стиче борбена искуства, док САД и њени европски савезници, иако имају све мање времена, знатно заостају у низу области“.

И немачки министар одбране Борис Писторијус види своје беле мишеве: инвазију руских хорди на „европски цветајући врт“.

Почетком новембра поднео је извештај о „спремности за рат са Руском Федерацијом“. Његов главни закључак је да је сукоб са Русијом неизбежан у року од пет до десет година.

„После скоро две године рата у Украјини, војни потенцијал Русије је већи него што се чини. Руска војска ће бити потпуно опремљена, а већ је стекла доста борбеног искуства. Руска борбена моћ ће ускоро премашити потенцијал НАТО-а за одвраћање у случају конвенционалног (ненуклеарног) рата у Европи“.

Немачки ЗДФ је још песимистичнији: „НАТО неће моћи да заустави руске трупе у случају војног напада“. Ако Русија одлучи да крене у офанзиву, НАТО ће морати да је заустави на граници. А НАТО тренутно није способан за то. Са овим се слажу све земље НАТО“.

НАЈМОЋНИЈА УКРАЈИНСКА БРИГАДА ОПКОЉЕНА: Ситуација у Авдејевки

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube