Најновије

АМЕРИКА РАЗВИЛА НОВУ СМРТОНОСНИЈУ ВЕРЗИЈУ ВИРУСА: Упозорење руске војске

Сједињене Америчке Државе су створиле варијанту коронавируса која убија 80 одсто испитаних лабораторијских животиња, рекао је на брифингу начелник снага радијационе, хемијске и биолошке заптите Оружаних снага РФ (РХБЗ) Игор Кирилов, преносе РИА Новости.

Лабораторија (Фото: РИА Новости)

Према речима начелника снага РХБЗ, вештачки патоген корона вируса створен је у просторијама Бостонског универзитета у октобру 2022. на основу соја Омикрон и варијанте Вухан која је првобитно изазвала пандемију. Кирилов је такође додао да се при интеракцији са новим патогеном заштитна својства антитела смањују за 11 пута, а постојеће вакцине против њега су неефикасне.

„Модификовани вирус који су добили Американци изазвао је угинуће 80 одсто оболелих модела животиња уз развој атипичних неуролошких симптома и тешко оштећење плућа“, додао је он, истичући да сама чињеница оваквог експеримента указује на непостојање државног надзора система за истраживање и развој у САД у области генетског инжењеринга и синтетичке биологије.

Руска војска тврди да је студија финансирана из америчког државног буџета упркос недостатку одговарајућег одобрења националног регулатора за биолошку безбедност. Кирилов је подсетио да Пентагон располаже системом који је у стању да контролише локацију и употребу опасних патогена у лабораторијама које се налазе широм света, као и да прати резултате различитих експеримената.

Колону украјинских борбених возила у унутрашњости Русије погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји