Најновије

ЛАВРОВ ПОРУЧИО ЗАПАДНИМ ЛИДЕРИМА: Опустите се, ако можете

Руски министар спољних послова говорио је страху западних званичника да ће руска војска да нападне НАТО земље и о одговорнима за саботажу Северног тока.

Запад ће ускоро да схвати да је време да престане да приноси Украјину као жртву својим потпуно неперспективним циљевима, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров за "Вести".

Говорећи о страху западних званичника да ће руска војска, након победе у Украјини да нападне западне земље и изјавама западних званичника који су протеклих 20 година, на упозорења Владимира Путина да се НАТО приближава руским границама, говорили да "Москва треба да се опусти", Лавров поручује: "Ако могу, нека се опусте сад они".

Русија добро разуме све могућности које има и узима у обзир сваки сценарио развоја ситуације у Украјини, навео је Лавров и поручио да је време да Кијевски режим прихвати чињенично стање ситуације на фронту.

Оптужбе немачког канцелара Олафа Шолца да је наводно Путин "искључио гас" звуче крајње фантазмагорично, ако се узме у обзир да су гасоводи Северни ток 1 и 2, које су САД уништиле, постављени да обезбеде даљи процват Немачке.

"Шта се дешава са немачком економијом сви знате. А то што, без имало стида, говоре да је Русија искључила гас је јако тужно", навео је Лавров.

Према његовим речима, то значи да на Западу тренутно нема политичара који би могли да воде дијалог на прагматичној основи и заснован на чињеницама.

"Западни лидер не признају и изврћу чињенице. Покушавају да заведу своје грађане и бирачко тело, како им не би сметали у овом катастрофалном курсу који Европу води у ћорсoкак", закључио је руски министар.

КОД ХАРКОВА СНИМЉЕНА АКЦИЈА ГРУПЕ "СЕВЕР"! Моћни напади изведени "ланцетом" (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube