Најновије

Амерички портал: Руска непремостива препрека - „Циркон" главна претња за морнарицу НАТО-а

Ветеран НАТО-а Ставрос Атламазоглу описао је у чланку за портал „1945“ како Москва може да заустави инвазију Алијансе из два правца: на Криму и Балтичком мору.

Циркон (Фото: РИА)

Према његовим речима, захваљујући хиперсоничним противбродским ракетама „Циркон“ и системима за противваздушну одбрану С-300 и С-400 руска војска ће створити својеврсни штит на јужном и северном крилу, који се на Западу назива зоном забране приступа

Аутор подсећа да најновије противбродске ракете могу да достигну брзину од девет маха и да гађају циљеве у радијусу од хиљаде километара, што значи да крстареће ракете овог типа не могу да се зауставе.

„‘Циркони’ могу постати озбиљна препрека за морнарице земаља НАТО-а“, истакао је колумниста.

Аналитичар је нагласио да они представљају универзално оружје, јер се може применити и на бојишту и у својству стратешког наоружања. Осим тога, могу да се лансирају и на мору и са копна.

Ово оружје ће омогућити потапање бродова и обарање авиона НАТО-а који се приближавају Криму и Балтику. Осим тога, оно ће обезбедити релативно повољне услове за копнене операције руске војске, закључио је аутор.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји