Најновије

ГЕНЕРАЛ ГЕРАСИМОВ ОШТРО УПОЗОРИО: Свака провокација украјинских власти да се проблеми Донбаса реше војним путем биће спречена!

Ситуација на истоку Украјине се заоштрава, међутим све провокације кијевских власти да се ситуација у Донбасу реши војним путем биће спречене, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов на брифингу за војне аташее страних држава.

Фото: Министарство одбране

- Испоруке хеликоптера, беспилотних летелица и авиона Украјини подстиче украјинске власти на оштре и опасне кораке. Кијев не извршава Минске споразуме. Украјинске Оружане снаге најављују почетак употребе противтенковских ракетних система ‘ДЖавелин’ у Донбасу, које су испоручиле Сједињене Америчке Државе, а такође употребљавају и извиђачко-ударне беспилотне летелице турске производње. Као резултат тога, погоршава се ионако напета ситуација на истоку ове земље - објаснио је Герасимов.

- Међутим, свака провокација украјинских власти да се проблеми Донбаса реше војним путем биће спречена - истакао је он.

Начелник Генералштаба је истовремено приметио да су информације о наводној предстојећој инвазији Русије на Украјину лаж, а војне активности које се спроводе на националној територији не захтевају обавештавање.

- Земље НАТО-а поклањају претерану пажњу кретању трупа преко територије Руске Федерације. Прераспоређивање јединица током борбене обуке је рутинска пракса за оружане снаге сваке државе. Војна активност одвија се на националној територији и не захтева обавештавање. Информације које круже у медијима о наводној предстојећој инвазији Русије на Украјину су лаж - констатовао је Герасимов.

Како је рекао, заоштравање проблема безбедности у свету представља кључни фактор који утиче на развој Оружаних снага Русије.

- Укратко ћу се задржати на кључним аспектима који одређују активности оружаних снага. Основни фактор који утиче на њен правац је заоштравање глобалних и регионалних безбедносних проблема - додао је Герасимов.

Према његовим речима, „пре свега, расту тензија у свету доприносе деструктивна спољна политика низа држава, ширење размера тероризма и радикалног екстремизма, као и континуирана светска економска рецесија због епидемије вируса корона“.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube