Најновије

„Убица“ авиона озбиљна претња: Амерички пуковник оценио ефикасност руске ракете Р-37

Руска ракета Р-37 предвиђена је за уништавање бомбардера, извиђачких авиона и ваздушних танкера, стога представља озбиљну претњу за америчке ваздухопловне снаге, пише директор програма за процене војног потенцијала Института за аеро-космичка истраживања „Мичел“, пензионисани амерички пуковник Марк Ганзингер.

Фото: vitalykuzmin.net

„Руска и кинеска противваздухопловна одбрана постају све мобилније, а њихов домет се стално повећава“, пише експерт у истраживању за Институт „Мичел“.

Ганзингер подсећа да су Русија и Кина у последњих 30 година значајно побољшале своје одбрамбене системе, те да Америка сада може „изгубити предност“.
Према његовим речима, ловци који су део интегрисаног система ПВО и који су у стању да уништавају америчке авионе су руске летелице Су-35, Су-57 и МиГ-35, као и кинеске J-20 и J-31.

Посебну пажњу експерт је скренуо на савремене радарске системе који јасно препознају претњу и правовремено шаљу сигнале лансирним системима.
Пуковник је такође похвалио руску и кинеску противваздухопловну авијацију, а посебно је обратио пажњу на руске и кинеске ракете – Р-37 и ПЛ-21, „предвиђене за уништавање скупе авијације попут извиђачких авиона, авионе за допуну горива и бомбардера“.

Р-37 је руска ракета класе „ваздух-ваздух“ дугог домета. Њима су наоружани ловци-пресретачи МиГ-31БМ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји