Најновије

КЕДМИ: Америка је у шоку – Руси су после заузимања Земље хиперсоничним оружјем, рушењем сателита заузели и свемир

Русија је 15. новембра успешно лансирала противсателитску ракету, прецизно погодивши сателит у Земљиној орбити. Према Јакову Кедмију, израелском политичком експерту и бившем шефу Натив службе, Москва је озбиљно потврдила да ће стећи војну доминацију у свемиру.

Keдми (Фото: Јутјуб)

Тест нове руске ракете изазвао је страх Американаца да ће ускоро изгубити војну доминацију у свемиру. Кедми сматра да је лансирање ракете за САД упоредиво са тестовима руског хиперсоничног оружја Авангард и Кинжал.

С тим у вези, експерт је скренуо пажњу на чињеницу да ће Русија сада моћи да уништи амерички мини-шатл X-37. Реч је о експерименталној орбиталној летелици Сједињених Држава дизајнираној да тестира будућност технологија … Пентагон већ неколико година спроводи тајни програм за производњу ових авиона, а већ су састављена 4 примерка X-37.

Све ово амерички систем, од брода X-37 до постојећих сателита, ставља у веома тежак положај, приметио је Јаков Кедми у етеру Јутјуб канала „Соловјев-лајв”.

Чињеница је да је амерички противракетни одбрамбени систем у великој мери заснован на свемирској компоненти, уз помоћ које објекти откривају лансирања балистичких ракета и уништавају их након 40-50 секунди.

Сада ће руске противсателитске ракете моћи да погоде такве елементе америчког противракетног одбрамбеног система и тиме пониште његову функционалност.

Тако ће Руска Федерација уз помоћ противсателитских ракета, сателита за истраживање, летелица пресретача и другог наоружања моћи да стекне доминацију у свемиру, пошто већ има предности у односу на САД у хиперзвуку на Земљи.

Кедми верује да ће ко изгуби космос бити поражен у будућем рату, јер све почиње извиђањем свемира.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји