Најновије

ИЗРАЕЛСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ОТКРИО: Немамо избора него да се осветимо Ирану

Израел неће прихватити једначину у којој Иран одговара директним нападом сваки пут када Израел нападне мете у Сирији, поручује израелски министар одбране Јоав Галант.

Израелски министар одбране Јоав Галант рекао је америчком министру одбране Лојду Остину да Израел нема другог избора осим да одговори на невиђени ракетни и беспилотни напад који је Иран покренуо током викенда, рекли су за "Аксиос" амерички званичник и други извор упућен у позив.

Бајденова администрација и неколико других западних земаља које су савезнице Израела позивају владу Бенјамина Нетанјахуа да не жури са одмаздом против Ирана која би могла довести до регионалног рата, наводи амерички медиј.

Галант је у телефонском разговору са Остином рекао да Израел не може да дозволи да се балистичке ракете лансирају на израелску територију без одговора, рекли су амерички званичници и извор који је упознат са садржајем разговора.

"Израел неће прихватити једначину у којој Иран одговара директним нападом сваки пут када Израел нападне мете у Сирији", додао је Галант.

Бела кућа против рата у региону

Сједињене Државе не желе већи сукоб на Блиском истоку и не желе да се супротставе Ирану, изјавио је портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби.

"Не тражимо већи рат у региону и не тражимо сукоб са Ираном", казао је Кирби у разговору са новинарима телевизијског канала Еј-Би-Си.

Одговарајући на питање да ли је амерички председник Џозеф Бајден успео да убеди израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа да не одговара на иранске ударе, Кирби је рекао да "израелске власти саме треба да одлуче о одговору на напад".

ИЗРАЕЛ УДАРА НА ИРАН! Готов састанак, све је договорено, чека се још једна велика изјава

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202404291914385eb75310