Најновије

АМЕРИКАНЦИ НЕЋЕ СТАТИ: Пентагон спремио нове трикове - шаљу војну групу "саветника" у Украјину

Америчке власти разматрају могућност слања додатних војних саветника у Кијев. Вашингтон ће предузети овај корак у позадини растуће руске офанзиве, пише Политико.
Амерички војници

Амерички војници

Портпарол Пентагона генерал-мајор Пат Рајдер тврди да саветници неће обављати борбене функције. Према његовим речима, њихов главни задатак биће консултације и подршка украјинске владе и војске.

Рајдер није открио број америчких војника који ће ићи у Украјину из безбедносних разлога. Али информисани извори рекли су Политику да је реч о групи од 60 људи.

Према писању публикације, нови контингент ће подржати логистику и надзор над оружјем које САД шаљу Украјини. Они ће такође помоћи украјинским оружаним снагама да одржавају софистицирано оружје, јер се очекује да ће сукоби ескалирати током лета.

Џо Бајден је обећао да америчке трупе неће учествовати у украјинском сукобу јер би то повећало ризик од директне конфронтације са Русијом. Али додатно особље, чак и ако претпоставимо да неће учествовати у биткама, прошириће америчко војно присуство у земљи, истиче Политико.

Прочитајте ОВДЕ о бруталном бомбардовању Красногоровке

Извор: Правд.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube