Најновије

РУСКА ВОЈСКА НАСТАВЉА ДА ЧИСТИ БЕЗ ОСВРТАЊА! Медведев о мировним иницијативама Запада

Руска војска ће без освртања на туђе „мировне конференције“ наставити да чисти територију од нациста и да враћа исконске земље у састав Русије, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Он је указао на троструку корист од предстојеће мировне конференције о Украјини која ће бити одржана у Швајцарској.
- Та конференција ће омогућити нашим Оружаним снагама да наставе да чисте територију Малорусије од неонациста без сметњи и обзира на било чије 'мировне иницијативе', а свима нама скрупулозан рад на коначном урушавању политичког режима Украјине и брз повратак наших исконских територија у састав Руске Федерације - написао је Медведев на друштвеним мрежама.

Бивши руски премијер је оценио да ће конференција у Швајцарској бити доказ немоћи западних елита.

- Она ће постати видљив доказ потпуне немоц́и садашњих западних елита, које су починиле болну кастрацију својих могуц́ности да окончају војни сукоб, штавише, по директном наређењу групе сенилних лекара из Вашингтона - рекао је Медевдев.
Као трећу ставку, навео је да ц́е конференција у Швајцарсој бити још један доказ краха „мировног плана“ украјинског председника Владимира Зеленског.

„Хвала ти, земљо сира и сатова!“, иронично је додао Медведев.

Мировна конференција у Швајцарској

Подсец́амо, Швајцарска ће у јуну бити домац́ин мировне конференције о Украјини, која ц́е бити одржана у близини града Луцерна. Русија нец́е бити присутна на догађају. Портпарол амбасаде Русије у Берну Владимир Хохлов раније је рекао за Спутњик да Швајцарска није послала Русији позив за учешц́е на самиту о Украјини, али да Москва у сваком случају неће учествовати.

Како је саопштило Министарство спољних послова Швајцарске, на мировну конференцију ће бити позвано око 120 земаља на нивоу лидера држава и влада.

Москва је раније више пута истицала да је спремна за преговоре, али да је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу. Запад стално позива Русију на преговоре за које Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ СТИЖУ ИЗ НЕМАЧКЕ! Ситуација веома критична, наредних неколико месеци одредиће судбину

Извор: Информер.рс.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240518070113ab96e472