Најновије

НАТО припрема за Русе: Зимски штит 2021

Од 22. новембра до 4. децембра у Летонији се одржавају заједничке војне вежбе земаља НАТО под називом „Зимски штит 2021“ (Winter Shield 2021), саопштено је на сајту Министарства одбране Летоније .

НАТО тенк (Фото: Јутјуб)

У оквиру војних  вежби на полигону Адази биће обављена провера бојеве спремности, као и заједнички рад и деловање летонске војске и њихових колега из других држава НАТО. Вежбе Winter Shield се у Летонији одржавају једном годишње.

Посебно је планирано извођење бојевог гађања из хаубица, ручних бацача граната и митраљеза и стрељачког оружја, као и извођење летачке вежбе војне авијације.
Вишенационална група за војне вежбе у Летонији биће предвођена Канадом. Планирано је да групу чини више од хиљаду и пет стотина војника из Албаније, Чешке, Италије, Исланда, Канаде, Црне Горе, Пољске, Словачке, Словеније и Шпаније, који служе у Летонији по ротационом принципу.

Циљ ових НАТО вежби су тренирање могућности планирања и координације на нивоу батаљона.  У току војних вежби биће увежбавани: превазилажење препрека, евакуација повређених, одбрамбене операције, координација индиректне ватре и подршка из ваздуха.

Министарвство одбране Летоније је упозорило своје грађане да ће у току војних вежби сва војна техника те земље и војна техника савезничких оружаних снага користити домаће саобраћајнице, као и да ће војни авиони летети ваздушним простором Литваније, пише УНИАН.

Извор:Правда/Војно –индустријски курир (ВПК)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји