Најновије

БЕЛОРУСИЈА ШАЉЕ ВОЈСКУ У СИРИЈУ: Откривено какав задатак имају да испуне (ФОТО)

Руски премијер Михаил Мишустин наложио је Министарству одбране и Министарству спољних послова Русије да преговарају и потпишу споразум са Белорусијом о сарадњи у пружању помоћи Сирији, објављено је на званичном интернет порталу правних информација.

Белоруска војска (Фото: РИА Новости)

„Одобрити нацрт споразума између Владе Руске Федерације и Владе Републике Белорусије о сарадњи у области хуманитарне помоћи Сиријској Арапској Републици који је поднело Министарство одбране Русије, усаглашен са Министарством спољних послова Русије и др. заинтересованих савезних органа извршне власти, Врховног суда Руске Федерације, Истражног комитета Руске Федерације и претходно разрађених са белоруском страном. Задужити Министарство одбране Русије да заједно са белоруском страном обави разговоре са Министарством спољних послова Русије и, након постизања споразума, потпише поменути споразум у име Владе Руске Федерације, омогућавајући измене у приложеном нацрту који нису фундаменталне природе“, каже се у документу.

„Овај споразум регулише питања у вези са учешћем белоруског војног контингента заједно са релевантним јединицама Оружаних снага Руске Федерације у пружању хуманитарне помоћи на територији Сиријске Арапске Републике. Белоруски војни контингент је укључен у извођење активности искључиво у хуманитарне сврхе ван зоне борбених дејстава“, наводи се у нацрту документа.

Истиче се да „за учешће у активностима пружања хуманитарне помоћи Сиријској Арапској Републици белоруска страна шаље свој војни контингент до 200 људи“.


Фото: Влада Руске Федерације

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји