Најновије

Американци у Арапском мору пресрели товар оружја, брод потопили: Тврде да је ишао за Јемен (ФОТО)

Америчка морнарица саопштила је да је у Арапском мору пресрела брод који је, како тврде, стигао из Ирана и илегално је превозио велику количину оружја за Јемен.

Фото: Америчка војска

Патролни бродови „Темпест“ и „Тајфун“ америчке Пете флоте пресрели су рибарски брод у понедељак и том приликом открили око 1.400 пушака „АК-47“ и 266.000 метака.

Америчка морнарица је саопштила да је брод пловио без важеће регистрације међународним водама дуж руте која се иначе користи за незаконито кријумчарење оружја намењено Хутима у Јемену. Оружје је заплењено, а брод је потопљен пошто је процењено да није безбедан за даљу пловидбу, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, пет чланова посаде брода су држављани Јемена и они ће бити враћени у своју земљу.

Савет безбедности УН је 2015. године забранио снабдевање оружјем побуњених Хута у Јемену. САД и коалиција, предвођена Саудијском Арабијом, која се бори на страни свргнутог јеменског председника Абдрабуха Мансура Хадија, у више наврата је оптуживала Иран да Хуте снабдева оружјем.

Техеран се поводом овог случаја није оглашавао, али је, како подсећа РТ, раније одбацивао оптужбе да кријумчари оружје намењено Хутима.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји